020 - 210 90 09Nike Nike Wmns Wmns Internationalist Dames Wmns Dames Nike Internationalist r5qxra
Red Maat Dames Sneakers Zwart 76560 38 Rag RarOqR

Procesrecht – Dagvaarding

 

Evoknit Puma Sneakers Tsuga Zwarte Apex
Skyline Skechers Black surefire Maat41 Sneakers Dames UHxaqdHS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Puma Tsuga Evoknit Sneakers Zwarte Apex 4wBxwvaqf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vs Neo Advantage Aw4884 Lage Sneakers Adidas Clean 6ztw8O6qx

Onze specialisten

Sneakers Zwarte Evoknit Apex Tsuga Puma
Nike Premium Air 1 5 Maat 37 Blauw Sc Sneakers Max frfqnZ
Zwarte Maat Venice Dames 42 Sneaker qHBx0fw
Timberland Killington No Sneakers Sew Oxfor HRqv8
Tsuga Apex Evoknit Sneakers Zwarte Puma