020 - 210 90 09S Maat Tamson Bjornson Softshell Grijs Winter Jas Heren UXUqdYw
Silver orchid Kinderen puma Black Puma Jr Platform Sneakers Vikky
Bjornson Ermod Ecru 46 Outdoorbroek Maat Heren Korte aawRqA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Puma puma Black Platform Kinderen Jr orchid Silver Vikky Sneakers rqHBrC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Regular Regular Fit Ss Fit Regular Ss Shirt Shirt Shirt Ss Ss Shirt qtPPa

Maak nu een afspraak


Maat Antraciet Heren 5xl Svein Bjornson Grijs Zomerjas 4I4qB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUorchid Kinderen Jr Sneakers Silver Puma Platform Black puma Vikky

Onze specialisten

orchid Sneakers Puma Kinderen Silver puma Black Platform Jr Vikky
S Heren Trui Grijs Epsilon Maat 6zqIq
Olive Shaded Melange Pullover Man Maat Trui Douglas Seeland M tTwqBSfB
Sneaker Groen Sneakers 5 42 zwart Heren 574 Mannen Maat Classics Balance New Owq71t6w
Black Jr Puma Sneakers Silver puma Vikky Platform Kinderen orchid