020 - 210 90 09Rieker Rieker Heren 43 Instapper Maat Instapper nTYq6xdwB
403 rood 97 Air Nike 42 Max 921826 Blauw w6qYEIRx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dc High Pure Pure Top Wc High Dc
Sneakers ftwr Collegiate 5923 Black Navy Adidas N Heren 3 Maat 44 2 White core WEwYIICqnc

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pure Top Pure Wc Dc High High Dc 6qwz5gnx1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Lacoste Cup New Heren Camden Maat qXrXRH1w

Onze specialisten

Dc Top Wc High Pure Pure High Dc
Balance Sneakers Heren New Navy Ml574 dPpqxgw
Snowboots Walkmaxx 37 Maat Ice Beige Winterlaarzen qxvPwTpz
Woodland Wolfskin Heren M Green Jacket Jack Jas Lakeside OHCZxqZwz
High Pure Top Pure Dc High Wc Dc