020 - 210 90 09Cruyff Cruyff Traxx Sneakers Traxx Uni Taupe pxzafRzqw
Heren Platinum Sneakers 43 Grijs Maat Quick
38 Polyester Knights Sneakers Dames Brown Dee Hoog British 0gYwqq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Quick Platinum Grijs Maat Sneakers 43 Heren FBFx6nq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Vrouwen Nylon Reebok Maat Roze Eu Cl 38 Bd1287 qzTzywS6

Onze specialisten

Sneakers Heren Quick Maat Platinum Grijs 43
Dames Sneakers Cruyff s Zwart Peach vgxan0
40 Maat Sneakers Zwart Safari Hearth Ws Puma Suede Dames UqnO1O
Quick Grijs Mannen wit 43 Sportschoenen Maat Apollo 0xqr80
Platinum Grijs Maat Quick Sneakers 43 Heren