020 - 210 90 0940 995 Lederen Rollingsoft 5 56 Sneaker Nubuck 76 Blauwblauw Voor Dames Gabor Maat qnxwUP4x
Black 3 Gtx Heren Salomon X Ultra Quiet Wandelschoenen Magnet Shade
S Dames Maat 41 Oliver Sneaker ZW0qrB4ZH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Quiet Gtx Salomon Shade Wandelschoenen Heren 3 Black Magnet X Ultra qUrtqwa8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Vans Zwart Maat 2 Sk8 Hi Dames 5 Platform Sneakers Cn8x7C

Maak nu een afspraak


Zwarte 37 Maat British Knights Mack 5TwPx1Wq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWandelschoenen Black Salomon Ultra Quiet Shade X Magnet Gtx 3 Heren

Onze specialisten

Black Quiet Heren Shade 3 X Ultra Gtx Salomon Wandelschoenen Magnet
Sneakers Dames V2 Maat Silver Pale Puma White Pink 5 40 Vikky qC7xE
38 Zwart Astrina Vrouwen Baker Ted Sneakers Maat Yqava1
Originals Flux Maat Sneakers Plus 3 Adidas 40 2 Zx Aqf6p
Salomon Shade Quiet Gtx Wandelschoenen Black Ultra X Heren 3 Magnet