020 - 210 90 09Maat 46 Heren Grijze British Knights Mack qwgZYYI
42 2 3 Schoenen 10k Blauw Adidas txCaqS

Procesrecht – Dagvaarding

 

Slippers Black Monkey Quiksilver black Heren brown Abyss 46 Maat
Maat 1 Mannen Adidas Caflaire 3 Eu Sneakers B43742 45 Grijs qC1wRF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Quiksilver brown Slippers Heren Black Monkey 46 Maat black Abyss AOrfAvTS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dr Maat Martens 10072600 Rood Mannen Trekkinglaarzen Eu 40 rPr1Hq8xw

Maak nu een afspraak


Hamilton Heren Borg Maat Sneaker Bjorn Tmb 43 HwBWZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU46 black Quiksilver Abyss Heren Black Maat Monkey brown Slippers

Onze specialisten

Quiksilver Heren black Abyss Maat Monkey 46 brown Black Slippers
bone Charcoal Washburn 03384 43 P m K M swiss 054 xT6q0H0
44 Nature Maat Mannen Three Clarks 5 G011002 Bruin qzTYXX75xw
Heren Maat gum Ward canvas Black 40 Sneakers Vans 5 pctPEE
black Maat brown Heren Quiksilver Slippers Abyss Black 46 Monkey