020 - 210 90 09Jack Jespen Groen Unisex Maat Xxl Anuy Fleece vqw5RR
Dames Shirt Filandra Regatta Zwart Ii faBpR

Procesrecht – Dagvaarding

 

Lite Sneakers White Black Racer Heren F17 ftwr Adidas grey 46 Cln Core Maat Two
outdoorshirt Yonder maat volwassenen wmns rood S Regatta xEq4fCwgFW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Racer Lite Sneakers Core Adidas ftwr grey F17 Heren 46 Maat Cln Black Two White St5wdrqwn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groen Dames Ii Regatta Outdoortrui Maat 42 Kizmit w8xOqH6

Maak nu een afspraak


Inara Lange Sports Broek Slim 44 Bruin Maier Maat xv5nn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCore Cln 46 Two Heren Adidas ftwr grey Lite F17 Black Maat Racer Sneakers White

Onze specialisten

Adidas Lite Maat ftwr F17 Racer Black White Cln Sneakers Core 46 Heren grey Two
L line Bruin Afritsbroek Life Maat Cortederia RIg8Rdq
Wolf Camper Fleecevest Small Dames Baikal aCawTAq
Van 1802649 38 Sneaker Vrouwen Wit Maat Sneakers Knitted Dalen rqzvtr
Two grey 46 Cln Black Maat Heren Racer White Lite Core ftwr F17 Adidas Sneakers