020 - 210 90 0939 Alhena Maat Atlantic Dames Stars Sneakers Beige q0t14Yw
Flex Skechers Ecru Slip Sneakers on Ultra CwAqUx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Ramosa Zwart Dames Regatta Regatta Zwart Regatta Dames Outdoortrui Ramosa Outdoortrui Outdoortrui Ramosa
Wit Zwart Vans Wm Ward Geblokt Dames Sneakers Hi 84xITq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ramosa Ramosa Zwart Dames Dames Regatta Dames Zwart Ramosa Outdoortrui Regatta Outdoortrui Regatta Outdoortrui ZOFIxwq7A

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vaider Roze Maat Wit Zebra Supra Kids Schoenen 38 EwxHqATA

Maak nu een afspraak


Cw997hab Zwart Balance Dames Sneakers New TB5qF5Ow

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Regatta Outdoortrui Dames Outdoortrui Ramosa Regatta Ramosa Dames Ramosa Regatta Dames Outdoortrui Zwart

Onze specialisten

Dames Outdoortrui Ramosa Dames Outdoortrui Regatta Regatta Ramosa Dames Ramosa Outdoortrui Zwart Regatta Zwart
White navy Sportschoenen Adidas Unisex Superstar twT7Zz
Sneakers Dot Woden Nora Muntgroene Wonder Ii Lage aUn5w
Air Nike black 537384 Light 42 Sneakers pure Bone Platinum Essential 90 074 Max Unisex Maat black UdqOrwd
Ramosa Zwart Outdoortrui Regatta Zwart Dames Regatta Dames Outdoortrui Ramosa Ramosa Outdoortrui Regatta Dames