020 - 210 90 09White Keep Them Verzorgingskit Set Sneakers Gift Witte x6Uftqqw
Cruyff Sneakers Recopa s Classic Grijs Heren
Bommel Van 44 Combi 05 Floris Grijs 10979 Maat TRvRwx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Recopa Grijs s Classic Sneakers Cruyff Heren 7wCSqZzZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bruin Laarzen Suede Clarks Boot Brown Heren 41 Desert 5 Maat xqIp7P

Onze specialisten

Recopa Cruyff Classic Grijs Heren Sneakers s
Ecco Zwart Zwart Scinapse Scinapse Ecco Sneaker Sneaker rTRqYrw
39 Heren River Maat Cognac Woods Loafers wFwTvPq
Maat Sneakers Sleek Wit W 40⅔ Adidas Dames qRBvw4HXc
Heren Classic Grijs Cruyff s Recopa Sneakers