020 - 210 90 09Twinlife Twinlife Donkergrijs Twinlife Spijkerbroek Spijkerbroek Donkergrijs Men Men 1rfRU18Zc
Sneakers Wit Underlay Recopa Cruyff s Uni
Men Twinlife Donkergrijs Spijkerbroek Men Twinlife Spijkerbroek Donkergrijs Twinlife nEq6058w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Recopa Underlay Sneakers s Wit Cruyff Uni OvwqFvd5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Style Camo Acu Wdl Digital 101inc Bdu BqFf8

Onze specialisten

Underlay Uni Recopa Cruyff s Sneakers Wit
Heren Zwart Sportbroek Fenton Regatta Long 5xl qA6nfz
Camo Fostee Urban shirt T Camouflage RrIqIAHX
Grey Supra Grey Bleeker Grey Bleeker Supra Grey Supra Bleeker Bleeker Bleeker Supra Supra CgwqgrX
s Cruyff Wit Uni Underlay Recopa Sneakers