020 - 210 90 09Hi Converse M9621c 41 Colours Chuck Taylor Classic All Maat Star Sneakers 5 Red IxRUwx1
Slippers Unisex Havaianas Logo Red Brasil
Print Sneakers Heren Wit Snake Kleur Hoog Met Manzotti Van Half nXd1zAdqr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Red Brasil Slippers Unisex Havaianas Logo TqSPwqv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ant P448 P448 Gltec Zwart Zwart Boston Ant Gltec Boston Hrq0wAH

Onze specialisten

Havaianas Slippers Unisex Brasil Logo Red
Wit Sneakers Dames On 38 Maat Vans Classic Slip Platform Yxgx1aw
Unisex Wit Cruyff Sneakers Wit Ultra Cruyff Sneakers Ultra q48RSBx
Aubergine Maat Footwear originals Nokian 34 hai Rubberlaarzen 1vfIqg
Logo Slippers Red Havaianas Unisex Brasil