020 - 210 90 09Grey The Nimble North Face Medium Hoodie Jas Heather Tnf Dames Apex UqgpUCw
Red Brasil Logo Havaianas Slippers Unisex
Sok 42 Falke 41 Blauw Tk5 Wandel Dames Short 16473 nn8wOq4Up

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Red Brasil Slippers Unisex Havaianas Logo TqSPwqv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bdu Camo Bdu Flecktarn Bdu Broek Fostex Flecktarn Broek Fostex Broek Fostex Camo H5dqH

Onze specialisten

Red Logo Slippers Brasil Havaianas Unisex
xl 42 Blauw Softshell Bjornson Atol Dames Jas Bodil Maat Z0wx7FP
Wandelsokken All Coolmax Trekking Enforma Season Olive Hiking 0RqxAX
Adidas Sneakers Maat 35 Wit 2 Smith Stan Dames 1 vZTrgqvw4
Unisex Slippers Brasil Logo Red Havaianas