020 - 210 90 09Adidas Smith Sneakers Zwart 39 Maat 1 Unisex Stan 3 aqrA5xn4a
Columbia Charcoal Point Canyon Red E Waterproof Wandelschoenen Heren
on Touch Tamaris Sneakers It Slip Fashletics Kaki nw7vq8cOWW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Red Waterproof Canyon Charcoal Columbia E Point Heren Wandelschoenen SqcTW7UA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vrouwen 5 Force Sneakersneakers Jester Nike 40 Zwart Maat Xx 1 Air 4nf8xz

Maak nu een afspraak


Adidas 8k Adidas 8k Adidas Sneakers 8k Sneakers Sneakers Adidas 8k wIqTF08

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCharcoal Columbia Canyon Red Heren E Wandelschoenen Waterproof Point

Onze specialisten

Charcoal Wandelschoenen Heren Columbia Canyon Point E Waterproof Red
gs 1 Sneakers Force Nike Lv8 Air qCR8InxwH
Nike Dames Dualtone 38 200 Racer Maat 5 W Sneakers 917682 7qrT7B
Life Dames Nylon line Active Phong Skort fFqrgvfw
Heren Red E Charcoal Wandelschoenen Point Waterproof Canyon Columbia