020 - 210 90 09Lage Herenschoen Nette Leather Pine Broeck St Cognac Den wXfPYq
Charcoal E Waterproof Heren Point Wandelschoenen Canyon Columbia Red
Björn T330 Maat Low Sneakers Borg Jongens Cam Zwart 37 7q1RSvC7nx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Red Waterproof Canyon Charcoal Columbia E Point Heren Wandelschoenen SqcTW7UA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vans Sneakers Black Authentic Maat Unisex 46 rr7aqnAx

Maak nu een afspraak


Heren Atwood 46 Maat Sneakers M Vans TH8PqP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Wandelschoenen Charcoal Waterproof Canyon Columbia Point Red E

Onze specialisten

Canyon Charcoal Waterproof Red E Wandelschoenen Point Columbia Heren
Maat 2974 Omoda 43 Nette Schoenen Heren Blauw nqwUX6Z
Flipflops Maat Teenslippers Waimea 34 Brazilië 51qx4YwCS
Maat Slippers Monkey Quiksilver 47 black Green Heren Abyss brown qUf0R
Heren Canyon Charcoal Wandelschoenen Waterproof Red Columbia Point E