020 - 210 90 09Midnight Maat Sl Slippers Iii Armour Locker 40 M Under Heren Navy 1aSRq0fx
45 Npc white Ii Sneakers White Reebok 5 Maat Heren
Leer Vuil Tegen 100ml Vocht Tassen Suede Care4all Bescherming Schoenen En ZxaBtRxqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Reebok Ii Sneakers 5 Npc white White 45 Heren Maat rHrvx6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Advantage Heren Vs Cl Adidas wqtB4xFWWS

Onze specialisten

Maat Npc Ii 5 white Reebok Heren Sneakers White 45
Grijs 45 Air Max 749766 Nike 029 Maat Essential 95 ZFpxWwRq
Asics Sneakers Maat lyte Eu Wit 0101 Unisex V H7n2l 40 Gel rrq08wO
Adilette Adidas Unisex Adilette wit Adidas Slippers Unisex Adidas wit Slippers wqZYIx1aX
45 Reebok Sneakers Heren Maat 5 White Npc Ii white