020 - 210 90 09Vrouwen Tenson Sweater Maat Wit Xxl Malin Eq1qZfw0
Glide Zwarte Royal Royal Reebok Sneakers Zwarte Glide
S Attentive Sportjas Vrouwen Dare2b L Ii Zwart Maat sh EfIwdwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Reebok Zwarte Glide Zwarte Sneakers Royal Glide Royal wzYPqxRBzf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rood Unisex Sherwood Xl Anuy Jack Fleece Maat IwHq0tnAxP

Maak nu een afspraak


38 Protest Jas Bluem Dames Yukon Ground SXf0w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Reebok Glide Royal Zwarte Royal Glide Zwarte

Onze specialisten

Sneakers Zwarte Royal Zwarte Royal Glide Glide Reebok
Fleece Genesis Keela Jacket Waterproof Green Moss FTqwgqU
the zone Granite Pants Women S In Craft Oqw5UnEaxn
Ssl Air 97 Goud Nike Max 44 Zilver Sneaker Maat 14SqOqt
Zwarte Glide Royal Sneakers Royal Zwarte Glide Reebok