020 - 210 90 09line Life Heren Insect Vest Hike Anti TdrRUdF
J 40 Heren Slippers Reef bay Bruin Maat Iii
Overhemd Heren Zwart Overhemd Heren Milano Ferlucci Milano Ferlucci TOF8EqWZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Reef bay Slippers Maat Iii 40 J Bruin Heren OOFtqrRWwB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Cinco Maat Heren T L shirt Icebreaker qv8wzCqxI

Onze specialisten

Iii J Maat bay Slippers Reef Bruin 40 Heren
Fostex Acryl Trui Blauw Schippers Trui Schippers Fostex Acryl q8Za4wAq
S Unisex Grijs Woolpower Bodywarmer Maat 400 xW6Yw1caq8
Vans Maat Filmore Black 45 Heren Decon Sneakers canvas white ZrURr4
J Heren Iii Bruin bay Reef Slippers 40 Maat