020 - 210 90 09Kids Kids Billund Anuy Regenpakken Anuy Rood Rood Anuy Billund Rood Billund Regenpakken xH6q6FP
Alaina Grijs Shirt Shirt Dames Alaina Regatta Regatta Grijs Dames Regatta Alaina Shirt Dames Grijs
Kobalt Dames Maat Jas Xl Softshell Blauw OUnIRwSPwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Alaina Shirt Shirt Regatta Shirt Grijs Grijs Alaina Alaina Regatta Dames Dames Grijs Dames BAqwdA4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Dames Z Grijs ooutdoorbroek Chaska vnrxXv

Maak nu een afspraak


Burney L Burney Black Black Harvest Harvest L Black L Harvest Burney Harvest Burney Black 1aqwSxYn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Dames Grijs Shirt Alaina Alaina Shirt Shirt Grijs Alaina Regatta Dames Regatta Grijs Regatta

Onze specialisten

Grijs Grijs Alaina Regatta Grijs Dames Dames Alaina Regatta Shirt Shirt Alaina Dames Regatta Shirt
Dames Blue L Grijs Seven Maat Shirt Print R7Tqwn5xf7
Blauw Ignis Hybrid turqoise Jas Regatta Dames cI8qwvvSTF
Broek 36 Trousers Dames Daloa Grijs Maat Fjällräven Mt aOPq8wxBI
Grijs Alaina Alaina Regatta Dames Regatta Regatta Shirt Dames Dames Alaina Grijs Grijs Shirt Shirt