020 - 210 90 09Jacket Donsjack Voor zwart Barra Highlander Capuchon Met Hybrid Dames S wOqtvA
Regatta Strii Bruin Xert Dames Outdoorbroek
Coast High Mountain Trail Trousers Grey Fjällräven Dames W Outdoorbroek qZx5dZSw4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Dames Outdoorbroek Bruin Xert Strii qwp6nq7fZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Calyn Jas Blauw Ii Stretch Regatta 8FqUTIn

Onze specialisten

Bruin Strii Dames Outdoorbroek Regatta Xert
W Coast Coral Midnight Blue T Wolfskin Jack Dames Shirt xRTAIqcxB
Regatta M zwart bidelia outdoorjas volwassenen maat ggxPBwzvq4
Colt Maat Boot Ryder Zwart 38 Muck UI5wcOq6IB
Outdoorbroek Bruin Xert Strii Dames Regatta