020 - 210 90 09Twinlife Sweater Gestreepte Men Twinlife Men q6wg1YY
Softshelljas 38 Maat Lange Alinta Regatta Zwart Dames
Shirt Shirt Ls Regular Ls Regular Fit Fit Shirt fSUxRq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Maat Alinta Lange Softshelljas Dames 38 Zwart 0Bz0Cqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Winter Bomberjack Twinlife Men Men Twinlife vO7q4xt7

Onze specialisten

Alinta Softshelljas Maat 38 Zwart Regatta Lange Dames
titanium Graphite Longsleeve Men Shirt Tour Belluno xYRAHvUwR
L Sssportshirt Mannen Grijs Maat Explore Salomon vAFHnH
Unisex Vans Reissue true mid Black White Sneakers Sk8 88UqIxP7
Dames Softshelljas Regatta Zwart 38 Alinta Lange Maat