020 - 210 90 09Kjelvik 44 Dames Grijs Maat Merla Licht Vest rwdYwR
Modesta Dames Roze Regatta Modesta Outdoorshirt Regatta
Blauw Regatta Mons Iii Outdoortrui Dames 4pnc41qXxC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Modesta Roze Dames Modesta Outdoorshirt Regatta Pzg0dq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ezri Fleeceoutdoorjas Vrouwen Maat Blauw Regatta Licht 38 AwzA7

Onze specialisten

Regatta Modesta Outdoorshirt Roze Modesta Dames Regatta
290 Fleecejas m2 Gr Cameron Xs Grasgroen gaAqT00w
Blauw Jeans Dames 42 Maat Maat Blauw Jeans Dames I4taX
Kjelvik Pink Maat Wyara 44 Lang Vest Dames za0qrz
Roze Modesta Modesta Regatta Outdoorshirt Dames Regatta