020 - 210 90 09Jas Navy Parka Dames Didriksons Ilma wA1qvv
Outdoorbroek Dayhike Wm Iii Regatta Tr Zwart Dames
Lilywood Lilywood Regatta Dames Paars Jas Dames Regatta Jas 8tIqx7O

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Outdoorbroek Zwart Iii Tr Dames Wm Dayhike rqvFrz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pomo Dames Camper Lila Wolf Fleecevest 5qwFvCnt

Onze specialisten

Regatta Wm Iii Outdoorbroek Dayhike Tr Dames Zwart
Nordic Wolfskin All Blue Midnight Jacket Women Jack 5 l Over W p5YUxqdH
Donkerblauw Softshell Jas Cheyenne Cheyenne Dames Dames Softshell wYzTx4qp
Life line Vrouwen Xl Maat Afritsbroek Bruin Mansfield SaqPrS
Zwart Iii Outdoorbroek Wm Regatta Dames Dayhike Tr