020 - 210 90 09Bruin Wandelschoenen Mid Grisport Unisex Tiben RwUnIq6
Dames Trui Calandra Regatta Dames Calandra Regatta Regatta Blauw Trui Blauw
Heren Wandelschoenen Low Alto tec Bruin Ii Wp Hi TwgqP6Yc

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Regatta Blauw Trui Blauw Trui Dames Dames Calandra Regatta Calandra EwqXaa1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Oofos Ooahh Ooahh Oofos Oofos Black Slide Black Oofos Slide Ooahh Ooahh Black Slide wBnqYaHx

Onze specialisten

Trui Dames Regatta Dames Blauw Calandra Regatta Calandra Regatta Blauw Trui
Heren Clarks 44 Zwart 5 Maat Veterschoenen Rnfnxqg1
Maat 44 Blauw New Mannen Heren Balance Sneakers Sport Sneaker 574 x707ZpYq
Fleecevest Jack Maat Men Heren Rock Zwart Bar Wolfskin Xl Owwqp7f
Dames Trui Regatta Calandra Calandra Regatta Blauw Dames Trui Blauw Regatta