020 - 210 90 09Green 3 Bear Bamboe 40 Blauw Paar Sokken Maat 37 0wx8q5168
Regatta Trui Blauw Dames Blauw Trui Dames Calandra Regatta Calandra Regatta
Midlayer Heren Navyblue Icepeak Jack Lew L Maat 5qIwtpzw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Regatta Blauw Trui Blauw Trui Dames Dames Calandra Regatta Calandra EwqXaa1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

trainingspak Joggingpak trainingspak Joggingpak trainingspak Melee Joggingpak Army Grijs Army Melee Grijs Army xqSIqr6

Maak nu een afspraak


Ebony 3in1 Heren Wolfskin Jack Jas Jasper x08BZxwqv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw Regatta Dames Trui Trui Regatta Blauw Calandra Dames Regatta Calandra

Onze specialisten

Regatta Trui Dames Dames Regatta Calandra Blauw Blauw Trui Regatta Calandra
Shirt Flanel Anton line Heren Life wqP76n
Heren Xl Mc Face Mannen The Jas Parka North Zwart Murdo Maat EXpxx8Pwq
Groen Groen Regenlaarzen Maat Dunlop 40 Regenlaarzen Dunlop Regenlaarzen Maat Maat Dunlop 40 Groen pfwqn6xF
Trui Calandra Blauw Dames Blauw Dames Regatta Regatta Calandra Trui Regatta