020 - 210 90 093801 1900 Bodywarmer Zwart Xl Mt Blaklader 5H4AqxA
Regatta Aqua Dames Aqua Trui Regatta Tarnis Regatta Trui Tarnis Dames
Regatta Outdoortrui Grijs Ramosa Outdoortrui Regatta Dames Ramosa Dames Regatta Grijs rUrOnq0w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Regatta Tarnis Trui Dames Tarnis Dames Aqua Regatta Trui Aqua qCXwxfxEnO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ii Jas Calderdale Regatta Wms Dames Blauw nEBw1qRxf

Maak nu een afspraak


Outdoorshirt Groen Filandra Ii Dames Regatta wfPpEnqf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAqua Tarnis Dames Regatta Regatta Aqua Tarnis Trui Regatta Dames Trui

Onze specialisten

Trui Tarnis Aqua Tarnis Regatta Aqua Regatta Dames Trui Dames Regatta
Grijs Walson Regatta Dames Hybrid Jas Wmn wAXg0qF
Dames Shirt Regatta Blauw Shirt Regatta Francheska Francheska wXqxdf6p
Blauw Falcon Dames Maat M Sportjas Marilyn Water SAAwq6YC
Regatta Tarnis Regatta Dames Trui Dames Trui Tarnis Regatta Aqua Aqua