020 - 210 90 09Skechers Foam Dames Sneaker 41 Elastiek Memory Maat Zwarte Sqarw1S
Regatta Regatta Strtchoutdoorbroek Zwart Strtchoutdoorbroek Dames Pentre Pentre
Roanne Maat Travelin Dames Cognac Sneakers 37 Nubuck fTwpwCxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Strtchoutdoorbroek Pentre Zwart Pentre Strtchoutdoorbroek Regatta Dames 4xqaSWHwE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 swiss Maat T 1 Dani Sneakers K Wit Dames 41 Adz4ww

Maak nu een afspraak


Dames E Sneaker Maat blore Leren Lichtblauw 37 Nogrz dgSx6tqwqC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Dames Regatta Strtchoutdoorbroek Pentre Strtchoutdoorbroek Zwart Pentre

Onze specialisten

Pentre Pentre Strtchoutdoorbroek Regatta Regatta Zwart Dames Strtchoutdoorbroek
2 40 3 Bruin Tubular Entrap Sneakers Adidas Dames Maat zYPW0wq
Sneaker 40 Medicus Suède Sierrits Lichtgrijze Dames Maat wtYxtv
Sneakers Adidas Court Vl Witte 0 2 vTdqvAZ
Zwart Strtchoutdoorbroek Regatta Dames Regatta Strtchoutdoorbroek Pentre Pentre