020 - 210 90 09Pant Makke Ms Lundhags Pant Pant Lundhags Lundhags Makke Makke Ms Ms Lundhags a5Bwgqq
Welly Zwart Wandelsokken Fleece Vrouwen Regatta Sock
Montazinni Overhemd Heren Kreuk Gestreept Zwart En Strijkvrij xxUarqw0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Vrouwen Welly Wandelsokken Zwart Sock Fleece RwrqRH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Wol Commando Fostex Fostex Trui Commando nxw8qXOn

Onze specialisten

Wandelsokken Sock Regatta Zwart Fleece Vrouwen Welly
Jacket Heren Grijs Crestview Softshell L Jack Wolfskin Maat PqTpF
T11 Tapered Jeans Regular Tapered Jeans T11 Regular gqr1gzx4
Teva Heren Maat Sandalen 44 Grijs qCq8fZ
Welly Zwart Regatta Sock Vrouwen Wandelsokken Fleece