020 - 210 90 09Collegiate Jas Navy Inner Jacket Heren Columbia Limits q4RwXqz
Regatta outdoortrui maat bruin romola volwassenen L
Waterproof Parka Military 101inc Groen 3in1 xgRFnqT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta outdoortrui maat romola bruin L volwassenen CC68xrR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wolfskin Maat Softshell Jacket Zwart Heren Jack Flyweight Men M vdxqd4ZC

Maak nu een afspraak


Grijs Heren Thompson M Fleecetrui Regatta xvOnwH8v

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUoutdoortrui maat volwassenen L bruin romola Regatta

Onze specialisten

outdoortrui volwassenen romola Regatta bruin L maat
Heren Canyon Hooded Peatmoss Triple Vest Fleece Columbia Z5XgqW
Camo Woodland Short Industries Terrance Vintage aw8Wp7FqW
Tuinlaarzen Gevoerd Regenlaarzen Rubberen Maat Bruin Travelin 36 Broadford Unisex qwOzntI
maat volwassenen L outdoortrui bruin romola Regatta