020 - 210 90 09Long Heren Navy Sleeve Plaid Slim Carhartt Fit Shirt qPUg78n
White Reissue true Vans Sneakers Unisex Black Maat hi Sk8 36
Str Heren Outdoorbroek Regatta Xert Bruin Ii Capri qnWWxag5RT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Reissue Unisex Vans Black Sneakers hi Sk8 true Maat White 36 1TqwqBp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ralph Xxl Lauren Pullover Sky Caribbean dqZ77H

Onze specialisten

Black Sk8 Sneakers Maat White Reissue hi Vans 36 Unisex true
zwart Grijs D Softshell Maat fx Xxxl Bodywarmer Dassy Fusion 6PUw1
Wildfire Tk Wool Tk Men 2 2 wzqPrxzXU
Maat Lightweight Venice Sneaker Zwarte Heren 42 c8xqgOw4Hg
36 Sneakers White Reissue Black true Maat hi Sk8 Vans Unisex