020 - 210 90 09Maat Bjørnson Capuchon 36 s Fleece Dames Heiga Vest Zalmkleurig aaXxq46H
Heren Black Hemson Relven Sneakers Skechers
wmns maat grijs Xxxl Regatta Largo volwassenen outdoorjas aawA6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Relven Skechers Heren Hemson Black Sneakers 0dHPHxqT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Wandelbroek Groen 40 Irsa l Korte Bjørnson Maat 6OqW5PS8c

Onze specialisten

Hemson Skechers Heren Relven Black Sneakers
Jacket Inlux Navy Urban The Face Jas Dames North Softshell 1p7xFg
Dames Blauw Iii Connie Regatta Jas BxOTBqv
Canyon E Charcoal Columbia Heren Point Waterproof Red Wandelschoenen BdS6qd
Hemson Skechers Sneakers Black Relven Heren