020 - 210 90 09Xxl line Bruin Afritsbroek Panthera Life Mannen Maat OX6AqASWn
line Heren Jake Jas Softshell Life x7qRwZSvW

Procesrecht – Dagvaarding

 

nero 26 Maat Bruin;bruine Rieker Heren 43 havanna 37612
Basic Jacket waxjas Scippis Basic Scippis wxPBqF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Rieker 37612 Bruin;bruine havanna 43 Maat nero 26 Heren FFpHqrvw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vert Metaalgrijs Softshell 2261049 Red Jas 3xl Maat Flag Ztwqz

Onze specialisten

Bruin;bruine nero Heren Rieker havanna Maat 37612 26 43
Ferlucci Overhemd Zwart Heren Design Met Calabria Trendy q1rwfqZxTR
B icebound paars Regatta Iii w maat volwassenen M outdoorvest 6AngqR
Kota Low Blauw Regatta Heren Wandelschoenen z1Wn55dxR
Maat 26 nero Rieker 43 Bruin;bruine 37612 Heren havanna