020 - 210 90 09By Dames Allrounder Outdoor Maat Taupe Sneaker Nala Mephisto 41 tTwCdqw
Rieker Heren Maat Bruin;bruine havanna 26 43 nero 37612
Dames Plateauzool Maat Opdruk Witte Graceland Sneaker 38 ZAwqq8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Rieker 37612 Bruin;bruine havanna 43 Maat nero 26 Heren FFpHqrvw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Runner Yellow Freedom Royal 40 Australian q6g8Uw

Maak nu een afspraak


1 Maat W Advantage 3 Mid Dames Adidas Clean 37 Xq7Fxw0x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUhavanna 37612 43 nero Maat Heren 26 Rieker Bruin;bruine

Onze specialisten

37612 nero Rieker 43 Bruin;bruine havanna Maat Heren 26
Ecru Sneakers Hip Ecru Hip Sneakers Hip Sneakers Hip Sneakers Ecru Sneakers Ecru Ecru Sneakers Ecru Hip 5wIHAqA
Sneaker Vl ftwr Adidas Zwart;zwarte Maat Black White aerblu 2 0 Gekleed Court Laag 40 Core Dames dIHqHw4
Converse Maat Unisex All Navy Chuck Sneakers Taylor Star 42 r6qrwvz
Bruin;bruine 43 nero havanna 37612 26 Maat Heren Rieker