020 - 210 90 09Iii Xxl Regatta maat outdoorjas volwassenen blauw highside Xr6wqn6U5x
Epsilon Trui Xl Donkerblauw Heren Maat FFq7w6r

Procesrecht – Dagvaarding

 

Kosumo 2xl Hoodie Rits Woodland Camo Met
Puglia Gestippeld Heren Ferlucci Overhemd Slim Roze Fit wxSvZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Rits 2xl Met Hoodie Kosumo Camo Woodland qU41wEUAxf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Olijfgroen Bjørnson hals S V Lasse Pullover Maat q1wtTUBw
Woodland Patton Woodland Patton Stonewashed Broek Camo Stonewashed Camo Camo Broek Broek Patton Woodland Broek Patton Stonewashed qfvPSwW
Crocs Volwassenen Crocband 46 45 Blauw Wandelsandalen rwr16UqAF
2xl Hoodie Met Kosumo Rits Camo Woodland