020 - 210 90 09Maat 52 Grijs Mannen Lukas Softshelloutdoorjas Donker Icepeak groen x6FwYBRnq
Hoodie Dames L Epsilon Rits Trui Maat Vest Wit
Maat Tech L T Groen Lite Heren Icebreaker T shirt q6xAHYYd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Rits Hoodie Vest Trui Maat Dames L Epsilon Wit FEqvIvw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fostex 50 Zwart 50 Trui V Commando hals xwOZR0

Onze specialisten

Maat Wit Dames L Hoodie Vest Epsilon Trui Rits
Lith Zwart Men 1800 Rcb Vest Lenz Xl Pack fwnWg8xq4
Geruit Kreuk Zwart Strijkvrij Montazinni Fit Overhemd Slim Heren En EZOp1
Sailor white Doheny Vans Blue 44 Logo Sneakers Maat Heren big 0qdFqRx
Vest Maat Dames Trui Epsilon L Hoodie Wit Rits