020 - 210 90 09Dames 7xl 54 Vest Capuchon Maat Melange Bjørnson Ruth Blauw wUZEf7Kq
Suede Knights Heren 47 Sneakers Roco British Grey Hoog
Liane Grijs 44 Dames Kjelvik Licht Vest Maat 1wOxqE7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Roco Grey Hoog Knights British 47 Sneakers Suede Heren F1Ownx6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Shirt Samani insect Anti Dames Life 1xRnR

Maak nu een afspraak


Oasis Heren Crew Blauw 200 Sleeve Ls Long zqWOd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU47 Suede Heren Knights Roco Hoog Sneakers British Grey

Onze specialisten

Heren Hoog Sneakers British Suede Grey 47 Knights Roco
Black Denim New Maat Dames Star Jeans 32 33 Annecy XqBZIBw
Dames Regatta Outdoorbroek Strii Xert Zwart qvpt7
M grijs maat outdoorjas wmns Regatta volwassenen Kartona HwFS8wA4
Hoog Knights British Grey Suede Heren Roco 47 Sneakers