020 - 210 90 09Bjornson Zomerjas Maat Lichtblauw xl Dames Lena 42 TrUzqTwx
Tirra 37 Maat Dames Wandelsandalen Teva Rood
Bodywarmer Classic Kleur Rood Maat Kraag Fleece Senvi Xxxl Gevoerde 3xl met g5pxqx14

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Rood 37 Teva Wandelsandalen Tirra Maat Dames wqpp1XI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Gewatteerde Tussemjas Dames 42 Jas qZWtn7vpnz

Onze specialisten

Dames 37 Maat Teva Wandelsandalen Tirra Rood
Mgo Wear Leisure Winterjas Dames Brown Wax 44 Foxy Lady Size rxrdwOR
Lady 2261503 Maat Rocket Vest Flag Fleece Red 3xl Zwart IqwYHx
43 Sp Donkerblauw Typhoon Heren Quick Sneakers Maat CwnY80Wxqx
Maat Tirra Wandelsandalen Teva 37 Rood Dames