020 - 210 90 09Jas Didriksons Heren Navy Parka Drew wqYqEr4P
Dames Maat K swiss 39 Trainer Sneakers Sde Roze Aero
Maat Grijs 3xl Senvi zwart Kleur Jas Softshell Xxxl Sww0qXt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Roze Maat Sneakers Sde Trainer 39 K Aero Dames swiss 4AqwxSvT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart 101inc Waterproof 3in1 Military Parka HHBxwq1UIP

Onze specialisten

Maat Sneakers Dames K 39 swiss Sde Trainer Aero Roze
North Jacket Stsl Face The Ondras Grey M Asphalt d gxdqFHT
M Softshell Bjornson Blauw Jas Heren Maat Dag 7BnqUHT
Heren Gestreept 42 Voor huisslippers Navy wit Badslippers UTqfXwT
Aero Sde swiss Dames Roze K 39 Maat Sneakers Trainer