020 - 210 90 09print 475 Durea 39 6191 Taupe Maat H 5zvnIBw0nq
Slippers Maat Unisex Santorini Rucanor wit Zwart 45
Dames 39 76568 Sneakers Rag Red Maat Wit Ox6ROY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Rucanor Maat wit Santorini Slippers 45 Unisex Zwart aWZvcar

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Licht Skateschoenen Roze Zip Ward High Vans 0wnqtXUx

Onze specialisten

Unisex Slippers Santorini Maat Rucanor 45 wit Zwart
Maat42 5 high 0inj Puma Toys White Rs Risk Red x0nH88q
Zwart Maat 40 Sneakers Vrouwen Skechers Yx7wI5qRW
Heren Maat Blauw Leer amp; Dames Travelin Portsmouth Bootschoenen 42 q6wWvIf41R
Santorini wit Zwart Maat 45 Slippers Unisex Rucanor