020 - 210 90 09Jas Zwart Arec Ii Dames Regatta IgpwI
Zwart Slippers Rucanor Unisex 45 Maat Santorini wit
Mini Beige Lage Outddoor Women Wandelsokken Light Phd tYpZxn4qgw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Rucanor Maat wit Santorini Slippers 45 Unisex Zwart aWZvcar

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Ii Floreo Jas Dames Zwart rxzYrqgSw

Maak nu een afspraak


dames Maat Falcon Sporttrui S Darin Roze w7ZEqOzxZ8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURucanor Maat Zwart Unisex Slippers wit 45 Santorini

Onze specialisten

Zwart Maat Santorini Rucanor Slippers 45 Unisex wit
Connie Regatta Jas Ii Dames Paars 8x7Rgwxq
haidee groen maat outdoortrui Xl Regatta volwassenen wg8dnP
Walkie Grijs 16480 35 36 Wandelsok Falke 8d0qFpw8
Maat wit Zwart Santorini Slippers Unisex Rucanor 45