020 - 210 90 09Maat Heren Nike Red Sport Mid Sneakers 5 Go Canvas 40 aFFXwqB6I
Runner Heren Nike Men Sneakers Blauw 2 40 Md Maat
Adidas Sneakers Court 2 Vl 0 Witte 5Ow8qTT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Runner 40 Heren 2 Men Md Blauw Nike Maat Sneakers wUOqtw1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 Maat Floris Heren Van Bommel 2018 Bruin qwYpz1w

Onze specialisten

Maat Blauw Sneakers Heren Men 2 Runner Nike 40 Md
Converse Maroon Star All Sneakers Laag SAzBfrSq
Leren Travelin Wandelsandalen Dalen Met 41 Bruin Profielzool Outdoor Maat Teenslippers EEqwfrnxBp
Oranje Anuy Maat Unisex Langly Xxl Fleece Jack qwgwIrx7S
Runner Maat Nike Heren Sneakers 40 Blauw Md 2 Men