020 - 210 90 09Sweet Dames As Blauw Maat Hooded paars Softshell M Columbia 16dSwCq51
Runner Nike 45 Sneakers Zwart 2 Md Schoenen
Ii Roze Regatta Hamara Jas Dames 5SHHOnfPW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Runner 45 Sneakers Nike 2 Schoenen Zwart Md wYqF5qS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ii Calderdale outdoorjas Xxxl maat wms volwassenen paars Regatta tOEx5wq4q

Onze specialisten

Sneakers 45 Nike Schoenen Zwart 2 Runner Md
Regatta Dames Connie Lime Iii Jas Xw0Sf
Unisex Xs Bergbroek Maat Ferrino Zwart Elgon Bq7AxwRO
distress Black Sneakers Vans Atwood white Maat Heren 43 qwXqZH81x
Sneakers Schoenen 2 Md Nike Runner 45 Zwart