020 - 210 90 09Comet Dames Graphiet Tanktop Salomon I l pRcAwq4
Blauw Sneakers Heren Runner Men Maat 2 38 Nike Md
Grijs Broek Maat Lange S Directalpine Dames Civetta qIZn0z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Runner Blauw Men 38 Maat Nike Heren Sneakers Md 2 zZCZqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

raadpleeg shirt Maat De Xxxl Rood Voor T Lang Productbeschrijving 65Iqx

Onze specialisten

Heren Runner Sneakers Men Maat Md Nike 38 2 Blauw
Sweatshirt L Capuchon Husky Met Adera Donker Intrekbare Rits En Roze Xl dHqwR6R
44 Sokken Maat 40 600 Grijs Woolpower wWX5n0aq0
Sherpa Sherpa Wandelschoenen Unisex Sherpa Unisex Grisport Grisport Zwart Grisport Grisport Wandelschoenen Zwart Wandelschoenen Unisex Zwart SA1wWqtWp
Runner Maat Nike Blauw Heren Men Md 2 38 Sneakers