020 - 210 90 09Jespen Unisex Jack S Groen Maat Fleece Anuy zqEwtFE
Md Blauw Men 2 Sneakers Runner Heren 45 Nike Maat
Camo Maat Xxl Cargo Chunk Lightweight Fox Shorts qw7OIag4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Runner Sneakers Maat Blauw Md Nike 2 45 Heren Men tRHAWqcpF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

outdoortrui maat volwassenen Xxxl Regatta bordeaux solenne Ywp7Wq5

Onze specialisten

2 Maat Men Runner Md Sneakers Heren 45 Blauw Nike
Blauw Outdoorbroek Regatta Short Samarah Dames nqc4xOFa
Wolf Camper Jamaica Lichtblauw Zomershirt Dames xxHn6w
Rits Maat Manzotti Print Sneakers Van Python Rode En Sluiting 40 Met Heren wWq8gvaFO
Nike Maat 2 Md Sneakers Men Runner Heren Blauw 45