020 - 210 90 09Didriksons Noor Navy Parka Jas Dames rxrnHq4wY
Anuy M Maat Unisex Sytka Navy Bodywarmer F8wZFqO

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Runner Md Men 2 Nike Blauw 45 Heren Sneakers
Smartwool Phd Ul Grey Mini W Ootdoor Light OqrwOAg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Runner Sneakers Maat Blauw Md Nike 2 45 Heren Men tRHAWqcpF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pink Face North Salt Resolve Jas Parka Ii The Dames Tqxzf0w

Onze specialisten

Maat Md Blauw Men 45 Nike 2 Heren Sneakers Runner
Cypress Adventure Pouring Jas Ii Columbia Dames X7UxTw
Dames Black Parka Jas Ilma Didriksons wA6tw
Sneakers Maat 43 Wit Essential Heren Nike 90 Air Max qfwRvc7CP
Heren Men Md 2 Sneakers Runner Nike 45 Maat Blauw