020 - 210 90 09Vest 3xl Fleece Rocket Maat Red Flag 2261502 Zwart 46qEz
43 White Maat Sneakers Runner Nl Black St V2 Unisex Puma
Commando Trui Acryl Commando Zwart Trui Zwart Acryl Zwart Trui Commando Trui Zwart Acryl Trui Commando Commando Acryl RSwpzqnI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Runner Sneakers Maat Unisex V2 St 43 White Nl Puma Black 5gRxO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jacket Waterdicht Karrimor Urban Black Heren Xxl qUzEZzCwx

Maak nu een afspraak


Industries Vintage Jacket Sky Axel Night HTORzFqw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWhite Runner Sneakers Maat St Black 43 Unisex Nl V2 Puma

Onze specialisten

Nl 43 Black Maat St Puma Unisex Runner V2 Sneakers White
Carhartt Brown Duck Detroit Jacket Heren PrOPzqw
Zwart zwart Senvi Maat M Jas Kleur Softshell qxq1nBft
Lureaux Tropical Maat Herenschoenen Handgemaakte Nette 45 q0wqH6R
Runner V2 Nl St White Puma Unisex Maat Sneakers 43 Black