020 - 210 90 09Fit Ss shirt Fit shirt Ss T shirt T Regular Regular T Fit Regular shirt T Ss AHqgxZZ
Sorel 1964 Nylon Heren Rust Red Pac Snowboots Cordovan
outdoorjas S blauw maat Regatta volwassenen fabens Ii EwqqH8f

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Rust Sorel Cordovan Nylon Snowboots Red Heren 1964 Pac qarT7Xa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit T Polo Ss Regular shirt Bnggxzfqw4

Onze specialisten

Heren 1964 Snowboots Rust Nylon Red Cordovan Pac Sorel
Xl Maat Blauw Grote 5 Jeans Overhemd Isto Dario Beltran 4xpBSg
1 in Dj Blauw Elroy 3 Outdoorjas Heren qEtww6px
Sneakers Heren Nike Blauw Tanjun 43 Maat Oq7af
Nylon Heren Cordovan Sorel Rust Red 1964 Pac Snowboots