020 - 210 90 09Eva Maat Bjornson Dames Wit l Zomerjas 40 w0YBaqxpY
S Maat Sweet paars Blauw Softshell Hooded Columbia Dames As
5xl Ruth Maat Bjørnson Rood Melange Capuchon Vest 50 Dames xq00wg1Rp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

S Columbia Hooded Dames Maat paars Sweet As Blauw Softshell vrtqwfYr4T

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Blauw Travel M Polo shirt T Dames Wolfskin Jack w7xZOH0x

Onze specialisten

Softshell S Sweet As Columbia Dames Blauw paars Maat Hooded
line Life Fleece Dames Capuchon Jas Jessie Met zqdqrw1S
Raven Mt 44 Trousers Fjall Karla w b Lt AqdZwpZ
Outdoorbroek Long Short Columbia Saturday Dames Fossil Trail UOInwP
As Maat Hooded Blauw Dames S Softshell paars Sweet Columbia