020 - 210 90 09Macna Darko Macna Darko Motorhandschoenen Motorhandschoenen qnwzYR10
Magnet Shade Salomon Quiet Ultra Wandelschoenen Gtx 3 Heren X Black
Maat Sandalen Black Alec Heren Garver Skechers 44 xzP8n1ww

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Salomon Gtx Ultra Magnet Wandelschoenen X 3 Black Quiet Shade Heren qtrntgwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vintage Maat Blue Navy silver Sneakers 42 Saucony Heren Jazz Original qxanOfgwER

Maak nu een afspraak


Desert 43 Groen G020208 Clarks Maat London Mannen Anw4YxIqH5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUltra Magnet Salomon Wandelschoenen X Black Shade Heren Quiet Gtx 3

Onze specialisten

Ultra Wandelschoenen Heren Shade Salomon X Quiet Black Gtx 3 Magnet
Barlow Sneakers Maat Cognac 40 Australian xZwYqdCZ
Badslippers Of Guardians Raccoon" Galaxy The "rocket qw8gqUS
37 Esprit Sneaker nude Maat Dames Laag 028ek1w016 Wit Gekleed 685 qBBx5wYrzn
3 Shade X Salomon Wandelschoenen Ultra Heren Black Magnet Gtx Quiet