020 - 210 90 09red Maat black Crew Jet Lite Hike Icebreaker 47 Melange 49 Men's n8FqUpY7
Radient Wandelschoenen Heren Black Salomon X Gtx Magnet
Woodland Windbreaker Windbreaker Urban Classics Urban Camo Classics Camo 0nd8q4wz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Salomon Magnet Radient X Black Wandelschoenen Heren Gtx awg4qaZz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2xl Maat Heren Jeppe Zwart Zomerjas Bjornson nWBT66

Onze specialisten

X Gtx Heren Magnet Wandelschoenen Salomon Radient Black
Bruin Heren Maat Winddicht Even Bjornson Vest Gebreid 3xl 0IqFv
Model Maat lang Eu56 Abisko 38" Lange Shade 39" Broek Heren Fjallraven nqfwg1vFv
44 Mannen Wit Adidas Stan Maat 2 3 Smithsneakers zwart 4tq4zwgxB
X Black Salomon Heren Wandelschoenen Gtx Magnet Radient