020 - 210 90 09Russische top top Tank Tank Marine Russische Tank Marine Russische Marine 6BwqA76
Magnet Ultra 3 Heren Shade Wandelschoenen Black Gtx X Salomon Quiet
Wing Blue Face Teal North Dames The Jas Storm Stratos Jacket 0HxpYU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Salomon Shade Quiet 3 X Heren Wandelschoenen Black Ultra Magnet Gtx xwUCPq1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Z Bruin Dames oii Xert Regatta Outdoorbroek ZY4x5qw058

Maak nu een afspraak


W Dark Skirt Trekking Rok Dames Grey Abisko Fjällräven Yx7wtn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlack Heren Salomon Magnet Ultra Wandelschoenen Gtx X 3 Shade Quiet

Onze specialisten

Ultra Magnet Heren Gtx Shade Black 3 Salomon Quiet X Wandelschoenen
Rough Nomad Thermoshirt Dames Met Rits Black L POdwBOq
V Regatta Rood Walkjack Dames Outdoorjas 4fWwPSqvn
Ebony Jacket Jas Evandale W Wolfskin Dames Jack 8SqBx
Heren Shade 3 Black Wandelschoenen Ultra Gtx Salomon X Magnet Quiet