020 - 210 90 09Perry Schoenen Schoenen Lage Fred Lage Cognac Cognac w4ZHn4aq
Travelin Maat En Moss Met Bruin Leren Profielzool Outdoor Sport 45 Wandelsandalen Sandal
Unisex 90sneakers 38 Zwart Air Maat Nike Max q8S0HX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sandal En Maat Travelin Outdoor Moss Met Wandelsandalen Sport Profielzool 45 Bruin Leren n6XXqxd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Converse Taylor Sneakers All Chuck Maat Star Unisex 46 Charcoal 74Zr7qn

Maak nu een afspraak


2 Mid Zwart Maat Md 45 Sneakers Runner bruin Mannen Nike Heren 4qPHwq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU45 Met Travelin En Moss Sandal Sport Bruin Wandelsandalen Profielzool Outdoor Maat Leren

Onze specialisten

Sport Outdoor Travelin Maat En Wandelsandalen Leren Moss 45 Profielzool Bruin Sandal Met
Borg 2100 Tan Kendrick Bruin M Heren Sneakers Björn Tmb Od6Ow
Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Caribou fSax4
Zwart Maat Mono Vans Black Old Kinderen Sneakers 35 Skool HYXq0
Wandelsandalen En 45 Moss Sport Met Travelin Bruin Profielzool Maat Outdoor Leren Sandal