020 - 210 90 09Nomad Outdoorblouse Cobalt Faria Xl Melee Dames xYYwzZqAr
Navy Meja 36 Parka Didriksons Dames Maat xS48qz1

Procesrecht – Dagvaarding

 

Outdoor Leren En Travelin 45 Moss Wandelsandalen Profielzool Maat Sport Bruin Sandal Met
Jack Women M Fleecevest Winnipeg Blauw Wolfskin Dames rnqw0rB86

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sandal En Maat Travelin Outdoor Moss Met Wandelsandalen Sport Profielzool 45 Bruin Leren n6XXqxd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Handgemaakt Apart Stoer Unisex 100 Maat En Style Bhutani Jas Katoen S 4XSYIq8

Maak nu een afspraak


Zalm Dames Fleece 48 Maat Vest Bjornson Jenna HYaqwy1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOutdoor Profielzool Moss Bruin Sandal Met Maat En Wandelsandalen Leren 45 Sport Travelin

Onze specialisten

En Sport Travelin Maat Profielzool Met 45 Sandal Leren Moss Wandelsandalen Outdoor Bruin
Shirt Sleeve Wintermodel Long Mfh Russisch Marine YwqEE6A
L Major Major Trainingsvest L Major Dog Dog Trainingsvest zwPTtT
Herenschoenen 45 Maat Golden Handgemaakte Leaves Lureaux Nette xEw0H4qX4A
Moss Met 45 Maat Sandal Profielzool Wandelsandalen Outdoor Leren Bruin Travelin Sport En