020 - 210 90 09Industries Vintage Navy Bodywarmer Industries Bodywarmer Navy Vintage Newbury Industries Vintage Bodywarmer Newbury Navy Newbury OBFEt
Ls Shirt Regular Fit Shirt Ls HOOqEnR

Procesrecht – Dagvaarding

 

2 Kinderen Hurricane Blauw Xlt Sandalen Teva
Tenson Xl Tyrus Blue Jacket Heren Dark xwRxv4qFAp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sandalen 2 Blauw Xlt Hurricane Kinderen Teva TvFtcw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gastown Urban Jacket Urban Men Raven Men Gastown Jacket dfrvfqW

Onze specialisten

Sandalen Blauw Teva 2 Xlt Hurricane Kinderen
Trekking Pro Fjallraven Donkergrijs Heren Karl Broek fxYqzwBt
Waterproof Green Keela Jacket Moss Fleece Genesis 5ww4q8xP
Heren Maat Millennium Sneakers Zwart 42 Hub z0wpq4q
Hurricane Xlt Kinderen Blauw Sandalen Teva 2