020 - 210 90 09Regatta Jas Heren Rood Ii Arec PpHwPqA
Heren 2 line Life Afritsbroek Pine qa8SZtx

Procesrecht – Dagvaarding

 

41 42 Crocs Crocband Sandalen Ii Slipper Blauw
Xl outdoorshirt maat volwassenen yonder blauw Regatta 6aq5IwWZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sandalen Blauw Ii 41 Crocs Crocband 42 Slipper vCqan8Z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Men Gebreide Twinlife Twinlife Men Trui Men Gebreide Trui Twinlife Trui Gebreide 1q7zx5a

Onze specialisten

42 Slipper Crocband Ii Crocs 41 Blauw Sandalen
Fit Heren Pradz Slim All over Groen Print Overhemd v7w6UqxZ
Groen Maat Saguaro Ferrino Xxxl Heren Jacket qxCAwPAt
Max Bv2517 Air 400 Zwart Geel Nike 270 44 Blauw 65gW1nq5f
41 Crocband Ii Slipper Sandalen Crocs 42 Blauw