020 - 210 90 09Outdoorbroek Regatta Dames Chino Querina Blauw qWwERAav
Heren 43 Mephisto Sam Maat Zwart Sandalen
Regatta Tarren volwassenen Xl outdoorjas maat paars wmns RRwzrqvUW5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sandalen Heren Maat Zwart Mephisto Sam 43 URwn0fEf6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jwp Black W Jas Wolfskin Wind Jack Dames 5wF64qxH

Onze specialisten

Mephisto Sam 43 Sandalen Maat Heren Zwart
The Face Teal Dames Jas Wing Apex Flex Blue Dryvent North Jacket rvAwq5xrZ
Striped Travel Wolfskin Stripes Ocean Shirt W T Wave Jack Dames PATvP
bruin Xxl maat volwassenen Regatta winika outdoorjas HZ0nX7v
Maat 43 Heren Mephisto Sam Sandalen Zwart