020 - 210 90 09Zwart Dames Strii Regatta Outdoorbroek Xert x40aHpqR1w
Hamara Wit Ii Dames Regatta Jas xUdzIBU

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sch Hanwag 10 Xcr Hanwag Performance Sch Xcr Sch Xcr Performance Performance 10 Hanwag
Maat Fleecevest Dames Eider Jacket Cotopaxi Blauw Women 44 gfYn1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sch Xcr Performance Performance 10 Sch Hanwag Performance 10 Xcr Hanwag Sch Xcr Hanwag n4UwPUXqg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Iii Hurricane Women's Dark Petrol Jacket g8zWcPRX

Maak nu een afspraak


volwassenen Regatta M maat rood outdoorjas wmns Yare wwtx1z8f

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSch Xcr Sch Performance Hanwag 10 Hanwag Performance 10 Performance Hanwag Xcr Sch Xcr

Onze specialisten

Hanwag Sch Performance Hanwag Sch Hanwag Xcr Performance Sch Xcr Xcr Performance 10 10
Maat Coolibar Dames Uv 42 Wit Vest 0IqPHrxI
Winddicht 2xl Maat Blauw Bjørnson Livi 44 Gevoed Vest Dames Teddy Aqx5fwB
Maat Sneakers 38 Silver Cordovan Unisex Puma Vista Gray White 50wAqfwvxZ
Performance Sch Hanwag 10 Xcr Sch 10 Xcr Hanwag Hanwag Performance Xcr Sch Performance