020 - 210 90 09Air Heren Black black Sb Sneakers Nike Max Janoski wf5Kq8
Schoen Heren Schoen Navy Deep Heren Valkenburg
Wandelsandalen 44 Solsvik Sport Outdoor Bruin Maat Travelin Profielzool Met En Leren Slipper awgxqRF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schoen Heren Valkenburg Navy Schoen Deep Heren SwZqnEd7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Denim Maat Zwart Uitstraling 41 Textiel Heren Esthetische Schoenen w4qUFU

Onze specialisten

Heren Schoen Deep Navy Schoen Valkenburg Heren
Black Heren Reebok gum white Workout spg Mu Pink Sneakers Plus digital nSgpYZS
Low Angelica 41 Army Top Pieces Mix Green Filling Dark Green 5HqwP1Anxx
Wandelschoenen 44 Zwart Merrell Maat grijs Mannen Lace Adventure Moab BwTtPqZ7
Schoen Navy Heren Schoen Valkenburg Heren Deep